• Welkom bij Ruinerwold Onderneemt

  • Welkom bij Ruinerwold Onderneemt

  • Welkom bij Ruinerwold Onderneemt

Lezing Hennie van der Most

Graag nodigen wij alle leden uit voor de eerste activiteit van Ruinerwold Onderneemt na de grote vakantie. Op donderdag 21 september komt Hennie van der Most naar Ruinerwold om een lezing/presentatie te verzorgen. Na successen uit het verleden, waaronder Johan Derksen (2015), hebben we besloten om ook dit jaar een prominente gastspreker uit te nodigen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Ronnie Degen zou langskomen voor een presentatie over het Zwarte Cross Festival, maar wegens privé omstandigheden kan dat helaas geen doorgang vinden. Met Hennie van der Most zijn we er in geslaagd een waardige vervanger vast te leggen! 

Hennie van der Most werd geboren als boerenzoon. Hij volgde drie jaar de LTS en had diverse baantjes. In 1974 begon hij een handel in oud ijzer. Zijn recreatieondernemingen zijn ontstaan uit een privé-zwembad met sauna in zijn schuur in Slagharen. De hele buurt mocht er tegen betaling gebruik van maken, maar de gemeente Hardenberg verbood hem zijn schuur voor publiek open te stellen. In 1980 kocht Van der Most daarom een leegstaande bontweverij in zijn woonplaats Slagharen om daar zwem- en saunacentrum De Bonte Wever van te maken. Diverse andere projecten zouden volgen.

Hennie realiseerde zich dat er een enorme markt was voor veel grotere zwembaden met barretjes, restaurants, hotels en attracties. Het éne na het andere park wordt geopend met dezelfde formule, zoals Speelstad oranje/Pipodorp, Preston Palace in Almelo en Kernwasser Wunderland, dat gebouwd wordt op de oude Duitse kerncentrale Kalker. Ook voegt hij sport- en evenementencentrum De Smelt in Assen aan zijn bedrijven toe, opent hij Hotel De Koperen Hoogte in Lichtmis bij Zwolle en bouwt hij een bakkerij en distributiecentrum om tot grote evenementenhallen.

Van der Most staat bekend als een eigenzinnig en pragmatisch ondernemer die weinig heeft met ambtelijke besluitvorming en gedetailleerde plannen op papier. (Ver)bouwen en plannen maken doet hij dan ook het liefst tegelijkertijd.

Al sinds 2011 is Van der Most  bezig aan de ontwikkeling van Attractiepark Rotterdam, gelegen op een fraaie locatie dichtbij de Maastunnel. De verwachting is dat het attractiepark in de loop van 2018 wordt opengesteld voor publiek.

Hennie is de laatste 4 jaar  intensief bezig geweest met het ontwerp en ontwikkeling van een mobiele restauranttoren. Een bouwwerk van ruim 42 m. hoog met een mobiel restaurant waar ruimte is voor circa 65 personen. Het bouwwerk, 122 ton, kan op circa 15 trucks verplaatst worden.

De inloop is om 20:00 uur bij Café Zalencentrum Centraal, waarna we rond 20:15 uur starten met de lezing. Aansluitend is er voldoende tijd voor een gezellige netwerkborrel.

Opgave via deze website, klik hier.